15-års jubileum

2016 firade vi 15 år! Tänk vad mycket som hänt genom åren! Här är några axplock från dessa!

Stapplande steg

Minns fortfarande den allra först spelningen på Båtklubben i Askersund i mars 2001, därefter på Västra Å i Åsbro och lite senare samma år på Gevalia i Gävle. Bokaren ringde efter det jobbet och frågade, ”Vad gjorde ni? De var så nöjda med kvällen…” Och därefter var vi igång. Det var de första stapplande stegen för Systrarna K. Namnet som självaste Loket en gång döpte oss till.

Nöjesvågen

Inte hade vi kunnat tro att vi sedan på Nöjesvågen 2006, fick en hel båt att luta och att vi efter denna resa fick  en otrolig skjuts i karriären och farit kors och tvärs i Sverige. Och även sjungit och spexat på roliga och fantastiska resor på båtarna till Åland. Varit på stora jobb i Danmark och i Norge.

Lasse Stefanz och Dogge

Vi minns också när vi fick flyga med alla kläder och rekvisita till Luleå och den gången vi delade loge med Lasse Stefanz. ”Upp och hoppa, ligg inte och dra dig” låten fick 1000 personer på Posten att hoppa på Conventum och det är ett minne som verkligen är helt otroligt.  Eller logedelandet med Göingeflickorna, The Poodles och Dogge Doggelito. Glitterbollar och körandet med Burken…

Sommarsol i Malung, sommarsol i Askersunds hamn och sommarsol på så många andra orter. Vi kan summera våra 15 år med över 2000 spelningar och säkert har vi besökt över 150 vackra platser.

Barnens sånger 

Våren 2004 repade vi garaget hemma i Åmmeberg och satte ihop vår Astrid show, som vi sedan spelat i över 12 år på många olika ställen. Bland annat tio år i Wadköping på Spelgården med 750 barn sjungandes i publiken!

Att vi även fått förtroendet att spela Trulle och Trulsa, och klättra uppför stegpinnen har vi att tacka för mötet med Anita Palmqvist, författaren till Trulle, på en loppis i Askersund. Den föreställningen har vi spelat i snart 11 år. Vi är oerhört tacksamma för detta samarbete.

15 roliga år att minnas och det bara för att Karin vintern 2000/2001, sa följande: ”Jag har sett två tjejer i Norge som showar till musikbakgrunder… Ska vi inte prova det? ”